28 Aralık 2013 Cumartesi

Açık Büfe Din Tüccarlığı

Sevin ya da sevmeyin Elif Şafak, Türkiye'de kitap okuyabilen geniş bir tabaka keşfetmiştir. Bir semboldür. Bu tabakanın kaymağını tek başına yedirirler mi adama? Yedirmezler. Bununla birlikte duygu tacirliği başlığı adı altına alabileceğimiz bir furya peydah olmuştur pek tabiki de.

"Mevlanalı kitap yaz köşe ol" mantığını son dönem yazınımıza sokmuştur Elif Şafak, iki arada bir derede kalan liberal dindarların başucu kitaplarını yazmıştır.

Dikkat çekmek istediğim esas nokta o değil farkettiyseniz. Ardından yürümeye çalışan lümpenler.
Dini kuralları hiç gözünün yaşına bakmadan duygu diye aşk diye harcar bu adamlar. Dini hikayelerin üstüne katranı boca eder kaz tüyü dökerek rezil rüsva eder bu adamlar. 

Anlattıkları din İslam değildir. Kullandıkları ayetler, konuyla uzaktan yakından alakalı değildir. Hadisler %60 sahih değildir. Tek istedikleri, yani tek yapmaya çalıştıkları dini muhteviyata az buçuk zafiyeti olan garibanları kendi ticaretlerine ortak etmektir. Elif Şafakla keşfedilen o kitle tarafından tanınıp popilaritelerini arttırarak ünlü olma güdülerini tatmin etmektir. 

Peki ben neden sinirliyim? Çünkü bu adamlardan sıkıldım anlıyo musun!? Bu adamların din diye yutturmaya çalıştıkları şeylerden tiksindim. Bu lavukların kendi egolarını şu üç günlük dünyada tatmin etmek için samimiyetsiz bir dindar sınıf meydana getirmelerinden usandım. Ülkeyi yöneteninden gariban işçisine kadar her tarafa sıçramış takvim arkası müslümanlıklardan, televizyon maskaralıklarından bıktım. Yapılan binlerce abuk sabuk aşk tariflerinden, her haltı yiyip dini kılıfa sokmak için yapılan yüzsüzlüklerden bıktım.

Çözümüm mü ne?

Yok beyler yok! Çözüm mözüm yok. Bu hıyarlar hıristiyan mezheplerinde de vardı, yahudi mezheplerinde de vardı, müslümanlıkta da var. 

Sen hani diyosunya "ya abi hıristiyanlar nasıl 3 tanrıya inanır ya anlayamıyorum." diye. Çünkü onlar tek otorite kabul ettikleri o dini liderlerlerine inanıyor gardaşlar.

Sen tasavvuf safsatalarına ağzını yaya yaya inanıyosun, onlar da onlara inanıyolar. Sen hiç inandıklarını sorguluyor musun? Acaba yanılıyo olabilir miyim lan diyo musun? 

Demiyosun. Çünkü inançta şüphe olmaz de mi? Olmaz anasını satıyım o-l-m-a-z. 

İşte son olarak söyleyeceğim inandığın dini kabullerine dikkat etmezsen yani kendi kontrolün altına almazsan bu aşşağlık herifler gelir tecavüz ederler ruh sağlığına. Zamanla kendinden bile tiksinir hale gelirsin. O inandıkları şeylere şaşırdığın Hıristiyanlar ve yahudilerden farkın kalmaz. 

Sana yemin ederim.


Yer altından sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder